Reprezentacija Bosne i Hercegovine je, kao i mnogo puta do sada, ponovo iznenadila nogometni svijet. Nekad su to kiksevi protiv, barem na papiru, slabijih selekcija, a nekad, kao što je to bio slučaj u nedjelju protiv Nizozemske, odličan rezultat protiv favorizovanog protivnika. Priliku za novo iznenađenje imat će večeras u Poljskoj.Meč na Miejski stadionu u Wroclawu igrat će se u okviru 4. kola Lige nacija, a dat će odgovar na pitanje koliko naša selekcija definitivno može u borbi s najjačim reprezentacijama Evrope.

Bajević najavio igru na pobjedu

Prije samo šest dana Zmajevi su doživjeli fijasko ispadanjem od Sjeverne Irske u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, a onda u nedjelju s kombinovanim sastavom odlično parirali moćnoj Nizozemskoj i na kraju izborili veliki bod.

“Pored toga što smo razočarani što nismo napravili uspjeh u baražu, imamo obavezu do kraja takmičenja u Ligi nacija dati sve od sebe i ostati u Ligi A. Što se tiče Lewandowskog, on je sigurno jedan od najboljih igrača u Evropi i može nam napraviti mnogo problema. Pokušat ćemo igrati našu igru koja bi nam mogla donijeti pobjedu. S druge strane, i Poljska ima iste ambicije kao i mi. Kiša može biti problem za nas”, rekao je Bajević sinoć na konferenciji za medije.

Share.

Comments are closed.