Gašenjem Olimpijskog plamena i svečanim programom danas će u Istočnom Sarajevu biti ozvaničen završetak Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF 2019. Domaćini Festivala Sarajevo i Istočno Sarajevo u proteklih sedam dana su ugostili više od 1.500 mladih sportista iz 46 evropskih zemalja. 

Predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić izjavio je na jučerašnjoj pres-konferenciji da su priredili izuzetnu ceremoniju zatvaranja kako bi na veličanstven način zaključili dugogodišnji rad na pripremi i organizaciji EYOF-a.

Istakao je da je u oficijelnom dijelu ceremonije, kojoj će prisustvovati svi takmičari, predstavnici olimpijskih nacionalnih komiteta, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i ostali predstavnici političkog i diplomatskog života u BiH, planirana dodjela medalja, primopredaja zastava te gašenje Olimpijskog plamena.

Predsjednik Koordinacione komisije EYOF-a Jozef Liba naglasio je da su do sada dobili samo pozitivne utiske svih učesnika te da nisu imali nikakve pritužbe u vezi s organizacijom sportskih događaja.

Predsjednik Liba je kazao da održavanje EYOF-a 2019 predstavlja dobar preduslov za budući razvoj zimskih sportova u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović prisustvovat će svečanoj ceremoniji zatvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF 2019.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik će se obratiti prisutnima prigodnim govorom, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Svečana ceremonija zatvaranja EYOF-a 2019 bit će održana u 19.30 sati ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu.

Share.

Comments are closed.