MJESTO ZA REKLAMU

Javna ustanova KSC i Radio Ilijaš-Gradska biblioteka Ilijaš u saradnji sa Općinom Ilijaš i osnovnim školama sa područja općine Ilijaš realizira literarni natječaj za učenike osnovnih škola sa područja općine Ilijaš od petog do devetog razreda o temi “Tu, gdje sam rođen..”. Natječaj se provodi u  dvije kategorije: poezija i proza. U obje kategorije dodijet će  se po tri nagrade, za prvo, drugo i treće mjesto.

Literarni natječaj otvoren je do 01.01.2018. godine,a zainteresirani učenici radove mogu predati svojim nastavnicima, poslati na mail: radioilijas@gmail.com ili lično dostaviti u Gradsku biblioteku Ilijaš.Dodatne informacije možete dobiti na broj: 033/428-946 ili mail: radioilijas@gmail.com.

 U periodu od 01. do 08. 01. žiri, koji formira organizator, pročitat će radove i izabrati najbolje, te odabrati još jedan dio kvalitetnih radova koji bi se našli u knjizi.

JU KSC i Radio Ilijaš nakon provođenja natječaja, bit će izdavač knjige uz finansijsku podršku Općine Ilijaš.

U periodu od 08. 01. do 28. 02. 2018. izdavač će radove sortirati, tehnički obraditi  izvršiti lektorisanje, pripremiti uvod i recenziju, izraditi naslovnu stranu i grafički dizajn, napraviti prelom knjige, odabrati štampariju i prirediti  promociju same knjige.

Promocija knjige bit će dijelom programa manifestacije obilježavanja Dana općine Ilijaš,  a podrazumijevala bi prijem nagrađenih učenika kod načelnika Općine Ilijaš  i uručivanje nagrada pobjednicima i promociju knjige na svečanoj akademiji koja se organizuje u čast obilježavanja Dana općine.

Ciljevi projekta:    –   Provođenje literarnog natječaja među ilijaškim osnovcima

                               –   Izdavanje knjige sa nagrađenim i drugim odabranim radovima

  • Poticaj mladim da se što više bave pisanjem
  • Upoznavanje javnosti sa vrijednostima koje imamo u mladim i talentovanim osobama
  • Promocija knjige kao značajan kulturni događaj za općinu Ilijaš

Nagrađeni učenici i učenici čiji radovi budu odabrani dobit će primjerak knjige i besplatnu godišnju članarinu u Gradskoj biblioteci Ilijaš. Određen broj knjiga dobit će i školske biblioteke.

Share.

Comments are closed.