Početak vikenda i povećana frekvencija saobraćaja uzrokuju gužve na graničnim prijelazima.

Tako je kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška duža od tri kilometra.

Iz BiHAMK-a javljaju kako je pojačana frekvencija vozila u oba smjera i na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša i Gradina.

“Na graničnom prijelazu Bosanski Brod duga su zadržavanja na ulazu u našu zemlju”, kazali su.

Napominju kako na ostalim graničnim prijelazima dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz BIHAMK-a preporučuju da se zbog visokih dnevnih temperatura, na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Share.

Comments are closed.