Odred izviđača „Mladost“ Ilijaš sutra sa početkom u 05:00 sati putuju u Beograd na regionalni susret izviđača uz podršku Općine Ilijaš. Ove godine to je 15. i 16. februara 2019. godine. Broj izviđača koji idu je sedam i dva pratioca.

Tim povodom kontaktirali smo predsjednika odreda izviđača „Mladost“ Ilijaš Nijaza Rastodera koji je za Radio Ilijaš kazao kako će ovom prilikom djeca posjetiti grad Beograd i u sklopu toga imat će priliku da se druže da drugim izviđačima.

-Sutra ujutro putujemo za Beograd kod naših prijatelja sa kojima smo se ranije već upoznali, oni su nam zapravo i poslali poziv. U sklopu toga bit će dosta zabave, druženja, pjesme i obilazak grada. Ovaj put idu djeca koja su najbolja u grupi izviđača. Ovom prilikom želim da se zahvalim načelniku Općine Ilijaš koji je podržao ovaj projekat, jer je od velikog značaja zaista i to je nešto što on uvijek podrži, kazao je Rastoder.


U dvodnevnom kampu izviđači iz Ilijaša imat će priliku da se upoznaju sa svim kulturno-historijskim znamenitostima grada Beograda.

Share.

Comments are closed.