Javno preduzeće BH Pošta d.o.o. Sarajevo isplatilo je martovske penzije korisnicima koji svoje penzije primaju putem BH Pošte osim penzionerima koji nisu zatečeni na kućnoj adresi.

– Isplata je završena u kratkom roku, što potvrđuje nastojanja BH Pošte da nastavi s praksom da penzioneri, koji su nam ukazali svoje povjerenje, ne čekaju na svoje penzije – naveli su iz tog preduzeća.

 JP BH POŠTA” d.o.o Sarajevo uložilo je dodatni napor kako bi u vrijeme vanrednog stanja uzrokovanog širenjem koronavirusa  penzioneri na vrijeme dobili martovske penzije. Poštari BH Pošte su, uz dodatne mjere zaštite, dostavili za tri dana sve penzije penzionerima u Federaciji BiH koji svoje naknade primaju putem BH Pošte.

Način uručenja penzija zahtijevao je dodatne mjere u smislu da poštari i penzioneri nisu imali direktni kontakt, kako je preporučio Krizni štab BH Pošte, a penzije su na vrijeme stigle do korisnika.

– U cilju zaštite radnika BH Pošte i penzionera, i dalje ćemo se pridržavati mjera zaštite koje smanjuju mogućnost zaraze i prijenosa virusa korona. To očekujemo i od naših korisnika kako posao poštara i šalterskih radnika ne bi dolazio u pitanje, a time ni propisani rokovi – navedeno je također u saopćenju.

JP BH POŠTA d.o.o Sarajevo maksimalno se zalaže i nastoji sve svoje usluge održati dostupnima, u kapacitetima u kojima je to moguće, u želji da i u periodu dok traje vanredno stanje, korisnici vjeruju  BH Pošti u obavljanju svakodnevnih obaveza.

Share.

Comments are closed.