Zadnja isplata novčane naknade je bila 12.06.2020. godine. Nakon dana 12.06.2020. godine Služba nije vršila isplate novčane naknade, a i došlo je do promjene u rukovodnoj strukturi Službe, 23.06.2020. godine. Nakon promjene u rukovodnoj strukturi Službe ista se morala provesti kroz sudski registar i taj proces se vodio na nadležnom sudu.

Otežavajuća okolnost izmjene odgovorne osobe u sudskom registru bila je neplaćena prekršajna kazna izdata Službi u visini od 10.000 KM i nadležni sud nije mogao ovo promjenu izvršiti sve do rješenja situacije sa neplaćenom kaznom. Da li je bilo namjere povodom neplaćanja kazne utvrdit će nadležni organi.

Uz veliku pomoć i razumijevanje Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice i poslovne banke Službe problem je razrješen i prekršajna kazna je plaćena, te je time otkočen proces promjene odgovorne osobe na nadležnom sudu.

Ono što je bitno je to da su sve isplate prema svim korisnicima novčane naknade, kao i za ostale obaveze Službe, spremne i uopće nije bilo brige da li će iste biti isplaćene jer sredstava ima dovoljno i iste će biti izvršene prema korisnicima dana 07.07.2020. godine. Sve obaveze Službe koje će biti puštene na isplatu iznose preko 2,5 mil. KM.

Još jednom upućujemo iskreno izvinjenje svim korisnicima novčane naknade, kao i poslodavcima koji imaju zaključene ugovore sa Službom, uz naglasak da su gore dati razlozi bili smetnja da sa isplatama Služba krene i prije 07. 07. 2020. godine.  

Share.

Comments are closed.