Jedan od lidera u organskoj proizvodnji u BiH je firma Halilović d.o. o  se  nalazi na Nišičkoj visoravni  i bavi se proizvodnjom ljekovitog i aromatičnog bilja, čajeva, eteričnih ulja i dekorativnih predmeta .

Veliki interes za ovakvim vidom proizvodnje pokazali su i kineski investitori  koji su posjetili ovu firmu. Cilj posjete iznalaženje novih proizvoda za svoje tržište, i  to su uglavnom proizvođaći organske kozmetike, raznih organskih proizvoda i razni trgovci.  Moramo napomenuti da proizvode firme „Halilović“ možemo naći širom svijeta , a kada je u pitanju Bosna i Hercegovina oni se mogu naći u prodavnicama zdrave hrane. Firma je učestvovala na brojnim sajmovima zdrave hrane  počev od Amerike, Njemačke, Kine ..

Osim fabrike na imanju Halilović imaju i smještajne kapacitete za goste koji se odluče tu boraviti. Kako je za Radio Ilijaš kazala Mejra Halilović, vlasnica , gosti mogu tu boraviti, šetati, brati ljekovitzo bilje, loviti ribu u jezeru koje se  nalazi u okviru imanja i ono što je jako interesantno steći  veoma korisnu edukaciju u ovoj oblasti.

Davne 1983. godine, osnovana je firma Halilović d.o.o. Tada kao samostalna zanatska radnja, ali 1990. godine prelazi u privatno preduzeće.

Uslijedilo je i istraživanje tržišta rada te poslova koji su bili neophodni kako bi ljudi koji traže posao, brže došli do njega. Vlasnici firme Halilović d.o. odlučuju se na to da počnu raditi sa ljekovitim biljem i od tada pa  do danas je to postala firma koja je prepoznatiljiva kako u zemlji tako i u svijetu kada je u pitanju proizvodnja ljekovitog i aromatičnog bilja.

Share.

Comments are closed.