Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada na području Hercegovine i jugozapada Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -1; Bihać, Drvar, Gradačac i Tuzla 0; Banja Luka, Bugojno, Doboj i Sanski Most 1; Jajce 2; Zenica 4; Ivan 6; Livno 7; Sarajevo 9; Grude, Mostar, Široki Brijeg i Trebinje 10; Neum 13°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 929Pa, za 15hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, jugozapadnim i lokalno u centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

5.decembar 2020. (Subota), umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, i uglavnom u cijeloj zemlji vjetrovito. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do stepeni.

6. decembar 2020. (Nedjelja), oblačno vrijeme sa kišom. U Krajini postupan prestanak padavina poslije podne, a na istoku i sjeveroistoku Bosne kiša se očekuje u večernjim satima. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U višim planinskim područjima kiša može prelaziti u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 stepeni.

7. decembar 2020. (Ponedjeljak), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim i jutarnjim satima sa kišom u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni, a u ostalim dijelovima bez padavina. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu i sjeveroistoku do 13 stepeni.

Share.

Comments are closed.