Klub ritmičke gimnastike “Visoko” postoji od 2003. godine i broji više od 150 članica, djevojčica koje se bave ovim sportom i koje su vrlo uspješne i redovno posjećuju mnogobrojne internacionalne turnire.

Sve zainteresovane djevojčice starije od 3 godine neka nas posjete u JU OŠ “Stari Ilijaš” , Ilijaš u terminima : – Utorak 17:30 – 19:00 – Petak 18:30-20:00, obavještavaju iz KRG “Visoko”.

NAPOMENA: *DJECA BEZ JEDNOG ILI OBA RODITELJA UZ DOKAZ OSTVARUJU PRAVO NA BESPLATNE TRENINGE PRVIH 6 MJESECI. –

-Ritmička gimnastika je najljepši ženski sport koji predstavlja spoj gimnastičkih pokreta i baleta uz muziku sa korištenjem različitih rekvizita. Jedan od naših ciljeva je da se što veći broj djevojčica uključi u ritmičku gimnastiku, da nauče osnovne korake i težine u gimnastici, da razviju osjećaj ritma i muzike… Uz to male princeze će upoznati šta je to snaga volje, naučit će vladati sobom, dostojanstveno pobjeđivati i gubiti.. Naučit će šta znači upornost, izdržljivost, odvažnost i snaga, i samim tim pokazat će svoje kvalitete – što je preduslov za kvalitetnu selekciju i postizanje vrhunskih rezultata. Osim rezultata, svakako je važna i činjenica da ovaj, izuzetno lijep ženski sport, sadrži mnoge elemente koji djevojčicama obezbeđuju zdrav, normalan i harmoničan razvoj osnovnih psihofizičkih sposobnosti.. Ritmička gimnastika je upravo to što je potrebno djevojčicama u ranoj dobi ; gracioznost, pravilno držanje, koordinacija pokreta, elegantno oblikovanje mišića, savitljivost, razvijanje tijela i sportskog duha, putovanja, druženja ali i zabava, zagrantovani su ukoliko odlučite da vaša princeza obuče triko !!! Spoj muzike, baleta i modernog plesa svaku djevojčicu navodi da se bavi ovim sportom, saopćeno je iz KRG “Visoko”.

Kontakt tel : Amina Lepić 060/331-1306

Hana Lendžer 062/772-658

Iman Karavdić 062/231-213

Mail : krg.visoko@krgvisoko.com.ba

Facebook page: Ritmička gimnastika“Visoko“ Visoko

Share.

Comments are closed.