Rekoše da je sreća ignorisanje ostatka svijeta jer ste zauzeti čitanjem dobre knjige. I ove sedmice donosimo Vam naslov iz Gradske biblioteke   kojem možete uživati,  bilo u toplini svog doma ili za vikend odmor.

Richard Bach-Let iznad oblaka

Richard Bach se vraća nakon deset godina svojim starim temama – ljubavi prema letenju i profesionalnom zanimanju za metafiziku. U ovoj napetoj priči Bach govori o Jamesu Forbesu, praktičnom pilotu veteranu, i njegovom susretu s Marijom, zarobljenom u avionu bez pilota. Tokom njihovog razgovora, Forbes razmišlja o nekadašnjem susretu s nametljivim hipnotizerom i njegovom preminulom suprugom. Kao i u slučaju Bachovih prethodnih bestselera, priča je sredstvo za istraživanje različitih duhovnih i filozofskih pitanja. Bach zaključuje da je naš svijet rezultat jedne hipnotičke sugestije za drugom te da se tajna smislena života sastoji u tome da naučimo kontrolirati te sugestije. Evo što Richard Bach kaže o značaju svog rada: “Oduvijek imamo moć da promijenimo svoje halucinacije, a time i stvaran svijet! Tu moć poznajemo pod mnogim etiketama: pozitivno razmišljanje, zakon privlačnosti, tajna… Mi ne stvaramo vlastitu stvarnost, nego stvaramo vlastite privide, a ova nam knjiga pokazuje kako smo svi mi to radili svakog dana svog života i kako to radimo još i danas.”

Možda i najbolja stvar u vezi knjiga je što o njima možete raspravljati sa svojim prijateljima i preporučiti im nešto novo, zabavno i korisno, način kako će kvalitetno potrošiti vrijeme, a ljubitelji knjiga zaista ne mogu imati samo jednu omiljenu knjigu i pisca, nego stotine njih. Preporučene knjige potražite u Gradskoj biblioteci Ilijaš.

Preporuka knjige: Emira Džafić-Gradska biblioteka Ilijaš

Share.

Comments are closed.