Dobra knjiga je više nego zanimljiv način da ispunite dosadno popodne, zaposlite svoje sive ćelije, upijajte riječi, dajte lice i izgled svakom liku, riješite misteriju, ili pokušajte da predvidite šta će se slijedeće dogoditi. I dok se zabavljate, također učite važne lekcije i činjenice koje vam mogu koristiti kasnije u životu. Knjige zaista mogu biti vaši pratioci ka uspjehu. U njima možete pronaći mnoge korisne informacije iz raznih oblasti života. Uz knjigu ćete vjerovatno proširiti svoj riječnik  i naučiti nekoliko novih riječi. Najbolje u svemu tome je da sve to dolazi tako lagano i prirodno. Moći ćete da se izrazite s tako mnogo lijepih riječi, upoznat ćete druge dijalekte, kao i neke arhaične riječi davno zaboravljene, koje više nisu u upotrebi.

GIJOM MUSO rođen je 1974. godine na Antibima. Iako je po zanimanju profesor ekonomije, od malih nogu bio je opčinjen književnošću i filmom, i počeo je da piše još kao student. Ovaj mladi francuski autor je prije nekoliko godina napravio potpuno neočekivan ali zapažen nastup na svjetskoj književnoj sceni, osvojivši publiku i kritiku jednostavnim, ubjedljivim stilom. Njegovi romani do sada su prodati u nekoliko miliona primjeraka i prevedeni na 42 jezika, a za sve romane otkupljena su i filmska prava. Od kada se pojavio 2007. godine, Musoov roman

„Zato što te volim“ nalazi se u samom vrhu lista najprodavanijih knjiga.

Uzbudljiv triler koji će vas povesti u nevjerovatnu avanturu od urbanih ulica Pariza pa sve do srca Amazona. Niki i Sebastijan su dvoje ljudi koji su oličenje potpune suprotnosti, a između kojih se rasplamsala strastvena ljubav. Sebastijan je boem, dok je Niki umjetnica žestoke naravi. Ona će u potpunosti promijeniti Sebastijanov savršeno organizovani život. Ubrzo će se vjenčati i dobiti blizance Kamilu i Džeremija. Optužbe, svađe, prezir, afere, razdiru njihov brak.

Nakon burnog razvoda, oba roditelja dobiće starateljstvo nad jednim djetetom – Sebastijan će kćerku vrlo strogo vaspitavati, dok će Niki biti popustljiva prema sinovljevim nestašlucima. Godine prolaze. Svako ima novi život, daleko jedno od drugoga.

Sedam godina kasnije Džejmi nestaje. Da li je kidnapovan? Ili je pobjegao od kuće? Kako bi spasila ono najdragocjenije, njihovo dijete, Niki poziva Sebastijana u pomoć. Ujedinjuju svoje snage i zajedno kreću u potragu za nestalim djetetom. Potraga ih je ponovo zbližila …

 „Ljubav je partija karata, gdje svi varaju. Muškarci – da bi dobili, a žene – da ne bi izgubile“. – Alfred Džozef Hičkok.

Preporuka knjige: Gradska biblioteka Ilijaš
Pripremila: Arnela Fazlić

Share.

Comments are closed.