Digitalni svijet današnjice usmjerava naše misli prema vizualnim medijima više nego li prema knjizi i daje nam toliko malo vremena za uživanje u pisanoj riječi. Unatoč svemu tome, kada je čitanje u pitanju nijedan izgovor nije dovoljno dobar jer knjige oplemenjuju život.

Roman Tragovi, Marijane Dokoza, urednice hrvatsko-njemačkog mjesečnika Fenix Magazin i novinarke Večernjeg lista, nominiran je za Najbolju knjigu godine u izboru književne stranice “Pisci i Književnost”.

Roman govori o velikim i tragičnim, bolno ranjivim, a opet strastvenim iskustvima ljubavnih vrućica, to je priča u kojoj će svatko pronaći dio svoje osobne istine. Priča o ljubavi, onakvoj kakva se događa samo jednom u životu, ali ovaj put je zabranjena. Autorica kroz roman prolazi kroz sve trenutke takve zabranjene, ali istinske ljubavi. Od zaljubljenosti, shvaćanja ljubavi, boli koja ponekad nadilazi volju za životom.

Ponekad nas čak ni pregršt sadržaja na internetu ne može spasiti od dosade – ali knjige mogu. Čitanje predstavlja veoma efektivan (i edukativan!) bijeg od dosade. Osim toga, ako se zaista zadubiš u čitanje vrijeme će početi letjeti!

Preporuka knjiga: Gradska biblioteka Ilijaš

Share.

Comments are closed.