Gradska biblioteka i Radio Ilijaš za ovu sedmicu preporučuju roman “Triptih”.

Karin Slaughter (1971.) nagrađivana je američka autorica trilera. Njezin prvijenac Blindsighted (2001.) preveden je na 30 jezika i postao je svjetski hit, a prodaja njezinih knjiga dosegla je 30 milijuna primjeraka. Najpoznatija je po serijalu i specijalnom agentu Willu Trentu (Trptih) s radnjom u Atlanti u kojoj i sama živi.

U ovom napetom romanu autorka bestselera majstorski prepliće niti složene priče. Prepun iznenadnih preokreta, razdiruće psihološke napetosti i snažnih emocija, Triptih neprekidno podiže stepen uzbuđenja i juri ka potresnom i nezaboravnom vrhuncu.

Roman govori o policijskom detektivu iz Atlante Michael Ormewood koji stiže na mjesto zločina u ozloglašenom prigradskom naselju koje većina policajaca smatra ratnom zonom. On zatiče jedan od najstravičnijih prizora u karijeri: prostitutka Aleesha pronađena mrtva na stubištu, brutalno unakažena tijela.

To je tek jedan u seriji sličnih napada i Michael je prisiljen surađivati s karzimatičnim specijalnim agentom Willom Trentom, čovjekom prema kojemu je odmah osjetio nagonsku odbojnost. Dvadeset četiri sata poslije, čini se da misterij smrti Aleeshe Monroe neraskidivo povezan s tajnama iz prošlosti koje ne žele ostati zakopane…

Share.

Comments are closed.