Gradska biblioteka i Radio Ilijaš ove sedmice preporučuju roman “Uslišene molitve”.

Danijela Stil je američka književnica čije su knjige do sada prodane u preko 800 miliona kopija širom sveta. Njene knjige su objavljene u 69 zemalja i na 43 jezika. Najpoznatija je po ljubavnim romanima.

Stil piše nekoliko knjiga godišnje, a bavi se najčešće ljubavnim i porodičnim temama. Nije rijedak slučaj da u jednom trenutku radi na čak pet projekata istovremeno. Danijela Stil je 2002. godine dobila orden Vlade Francuske kao oficir reda umetnosti i slova, a 2014. godine je dobila orden kao vitez reda Legije časti.

Tajnu koja joj je obilježila detinjstvo, Fejton Medison ni sa kim nije mogla da podijeli. Ipak, gledano sa strane, imala je život na kome bi joj mnogi pozavidjeli. Fejt Medison je lijepa, moderna žena, udata za invensticionog bankara s kojim ima dvije odrasle kćerke, živi u otmjenom kraju i bavi se dobrotvornim radom. U četrdeset sedmoj godini shvata da je uživala u ulozi supruge i majke, ali nakon što su djevojke otišle svojim putem, Fejton se osjeća beskorisno i usamljeno.

Iznenadna smrt njenog očuha i njegova sahrana, u život će joj vratiti najstarijeg prijatelja iz djetinjstva.  Bred Peterson uspijeva da popuni prazninu u njenoj duši koja je nastala nakon što joj je puno radno vrijeme majke i domaćice isteklo. Fejt je spremna da unese promjene u svoj život, ali podršku i razumijevanje neće naći u svojoj porodici. Na velikoj prekretnici, Fejt će pokušati da konačno svoj život uzme u svoje ruke i iskoristi priliku koja se ne pruža svima dvaput u životu .


Share.

Comments are closed.