Knjiga “Vruć krompir” – priče o poduzetništvu, ljubavi, strasti i snovima jedne žene.Koliko god da je do sada urađeno, uvijek  može više i uvijek može bolje. Nemoj sputavati svoje potencijale, pronađi ih unutar sebe, otkrij onaj najbolji dio sebe i živi baš onako kako želiš, a nikako kako moraš. Itekako je moguće. Ne vjerujem u nemoguće, vjerujem da su sve mogućnosti čovjeku date. Samo treba učiti, učiti i učiti i nikada ne prestati ići naprijed. Život je ionako kao vruć krompir u tvojim rukam. Želiš li ga oguliti i zagristi, opeći ćeš prste i boljet će. Ispustiš li ga iz ruku ostat ćeš ga željan i gladan…Biraj!

Adisa Tufo rođena je 5. septembra 1966. godine u Sarajevu – ekonomistica, poduzetnica, menadžerka, liderka, blogerka, umjetnica, prirodnjak; direktorica porodične kompanije ČIP sistemi koja više od dvadeset godina uspješno posluje na tržištu Bosne i Hercegovine. Vruć krompir naziv je prve knjige Adise Tufo.

Adisa Tufo piše i govori o biznisu, poduzetništvu, hrabrosti i petlji koja je potrebna za uspjeh, ali i o politici kao nečemu sveprisutnom i nečemu što uveliko utječe na naše živote. Uspjeh je stvar stava, Ženo, jaka si, Recept za uspjeh, Iskoristi šansu, Budi promjena – samo su neki od naslova, kojima ova uspješna poduzetnica želi utjecati na svjest žene i promjeniti često malograđanski duh koji je koči u tome da bude najbolja, najvrednija i najdivnija, pritom voleći sebe i posao koji radi. 

„Ova knjiga pravi je vodić kako kroz prljavštinu u koju nas društveno, politički, moralno, poslovno uranjuju, preživjeti, te ne samo opstati, nego i pobijediti. Ustrajati, ostati pobjednik sa smješkom na licu, bez obzira koliko nas ranjavali, ušutkivali, osporavali. Adisa je napisala knjigu iz duše, nepatvoreno, iskreno, dobronamjerno, da nam svima bude uzdanica u tamnom i hladnom tunelu kojemu se ne nazire kraj“.

Za Adisu Tufo zasigurno se može reći da je dostigla samoaktualizaciju u svim područjima u kojima djeluje, pri tome njen uspjeh nije ostao neprimjećen. Na prijedlog novinara i nakon analize javnog mnijenja njena biografija je objavljena u leksikonu “Ko je ko u Bosni i Hercegovini” za period od 2014. do 2018. godine, te u istom leksikonu, za period od 2018. do 2022. godine. Dobitnica je nekoliko lokalnih i međunarodnih priznanja među kojima je i priznanje “Uspješne žene Bosne i Hercegovine” u kategoriji poduzetništva, te priznanje “Naj Žena 21. vijeka Jugoistočne Evrope”, također u kategoriji poduzetništva, koje joj je uručeno u Beogradu u decembru 2017. godine. Dobitnica je priznanja “Dama godine 2018”, uručenog u Beogradu 24. aprila 2018. godine.

Share.

Comments are closed.