“Povežimo se kroz igru” je zajednički projekat Omladinske organizacije “Carpe Diem” i Škole fudbala “Tempo” a cilj je druženje djece kroz sportske igre i kreativne radionice.

-Radionici  je prisustvovalo oko  150 djece, a osim  dječaka i djevojčica iz općine Ilijaš bilo je drugara iz Francuske, Somalije, Australije i Njemačke tako da smo sklopili i nova poznanstva. Želja nam je da ove aktivnosti postanu tradicija, i potrudit ćemo se to ostvariti, poručuju iz OO Carpe diem. 

U subotu, 11.augusta održana je zajednička aktivnost Omladinske organizacije “Carpe diem” i Škole fudbala Tempo. Projekat “Povežimo se kroz igru” uključuje kreativno-umjetničke i sportske radionice za djecu od 4 do 12 godina i ima za cilj podsticanje i uključivanje djece sa područja općine Ilijaš u kreativno-umjetniičke i sportske aktivnosti, radi promocije zdravih stilova života i socijalizacije djece.

Iz Omladinske organizacije Carpe diem i ŠF Tempo zahvaljuju Općini Ilijaš i svima koji su pomogli uspješnu realizaciju ovog projekta.

Share.

Comments are closed.