Hrvatsko kulturno društvo Napredak Ilijaš povodom božićnih praznika u četvrtak, 20. decembra 2018. godine sa početkom u 18:00 sati organizuje Božićni koncert u kino sali KSC-a Ilijaš.

Protekla godina za HKD Napredak protekla je u znaku projekata posvećenih obnovi, revitalizaciji i očuvanju zaštićenih spomenika Nekropola Kopošići i Stari grad Dubrovnik, koji mnogo toga mogu ponuditi za turistički razvoj Ilijaša.

U programu Radio Ilijaša gostovala je predsjednica HKD Napredak Marioneta Ilić Jureta, koja je pozvala sve građane Ilijaša da se pridruže zajedničkom slavlju.

U Ilijašu je svečana atmosfera, sve je lijepo okićeno, vidljiva je i naša jelkica i postaje svakim danom prelijepi gradić. Već petu godinu za redom organiziramo Božićni koncert koji će i ove godine biti prilika da budemo zajedno, da se družimo i zajedno slavimo. Koncert se organizira uz podršku sponzora, Općine Ilijaš i naravno uz svesrdnu pomoć žena iz udruženja San Ljubina koje i ove godine vrijedno spremaju hranu i kolače za katering.  U kulturno – zabavnom programu će učestvovati vareški tamburaši pod vodstvom fra Mirka Majdandžića, svi su rekli da je to pravi spektakl i radujemo se da će biti dio našeg programa. Zatim učestvuju gosti  KUD “Bećarac” Lepenica, HKUD “Gromiljak” Kiseljak i KUD “Ilijaš” Ilijaš.

Planirana ja podijela 150 paketića za najmlađe posjetitelje i djecu članove Udrženja “Budi mi drug” Ilijaš.

Program:

17:30 – 18:00 – Prijem gostiju
18:00 – 19:00 – Božićni koncert
19:00 – 20:00 – Druženje najmlađih sa Djeda Mrazom i domjenak za goste i učesnike programa.

Ulaz na koncert je besplatan.

Share.

Comments are closed.