Također, dogovoreno je da Odović angažman nastavi u Omladinskom pogonu FK Željezničar.

“Nisam više u mogućnosti obavljati ulogu šefa stručnog štaba. Loši rezultati i veliki pritisak utječu i na moje zdravlje. Mislim da će moj odlazak imati i određeni efekt na ekipu kako bismo odigrali što bolje protiv Širokog Brijega”, izjavio je Odović za klupsku stranicu.

Ekipu će u posljednjoj utakmici u ovom dijelu sezone protiv Širokog Brijega s klupe voditi pomoćnici Ismet Štilić i Adin Mulaosmanović.

Željezničar je u nizu od četiri uzastopna poraza, a posljednju pobjedu ostvario je još 20. oktobra protiv Zrinjskog u Mostaru.

Nakon toga uslijedili su porazi od Zvijezde 09, Sarajeva, Tuzla Cityja i Krupe, a pred timom s Grbavice je još utakmica sa Širokim Brijegom.

Katastrofalna serija je značila i pad na tabeli Premijer lige BiH i veliki bodovni zaostatak za vodećim Sarajevom od čak 12 bodova. Plavi su trenutno treći, dok drugoplasirani Zrinjski bježi sedam bodova.

Odović je već drugi trener koji ove sezone napušta Plave budući da se na startu prvenstva donekle anonimni Slobodan Krčmarević također razišao sa Željom.

Postavlja se pitanje imaju li čelnici kluba ikakvu odgovornost zbog očitih grešaka s izborom šefova stručnog štaba te velikim brojem godina bez šampionske titule.

Share.

Comments are closed.