U programu Radio Ilijaša gostovale su Enisa Mešetović i Nermina Lemezan, predstavnice Općine Ilijaš, a povod je organizacija Javnog  dočeka  Nove godine u Ilijašu, drugu godinu, koji će u utorak  31. decembra sa početkom u 22:00 sata biti upriličen na Trgu “Alija Izetbegović” .

Suorganizator i ove godine je Omladinska organizacija “Iskoristi dan-Carpe diem”.

U muzičkom programu učestvuju grupa „Meteori“  i “Karma bend”  iz Ilijaša.

Nakon muzičkog programa, tačno u ponoć počinje senzacionalni vatromet za koji je zadužena ekipa koja je organizirala vatromet za Eyof.

Kako su naše gošće kazale Javni doček je pravi način da završimo godinu, nakon sjajnog Božićnog koncerta i Koncerta najljepših ilahija koji su obilježili decembar. Priprema ovog događaja podrazumijevala je brojne  pripremne aktivnosti, te  tehničku podršku brojnih ustanova i organizacija, te su se zahvalile: Policijskoj upravi Ilijaš, KJKP Rad koji će očistiti Trg nakon programa, OO Carpe diem, te medijskim pokroviteljima KSC i Radio Ilijaš, kao i portalu ilijas.info.

Upozorile su i na zabranu i velike kazne za upotrebu petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

Na kraju su naše radijske gošće još jednom pozvale sve građane Ilijaša, kao i drugih gradova da dođu i uživaju u programu drugog Javnog dočeka Nove godine u Ilijašu.

Share.

Comments are closed.