U Kulturnom centru Srebrenica danas je održana centralna svečanost povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, a program su pripremili namlađi Srebrenčani.Priredbu je upriličilo UG Djeca Srebrenice – Nove generacije, a učešće je uzela i neformalna grupa prosvjetnih radnika iz Srebrenice, zatim Islamska zajednica, EMMAUS, humanitarna organizacija Pomozi.ba i mnoge druge organizacije.

Profesorica bosanskog jezika i književnosti Meliha Herić kaže da je u programu obilježavanja Dana državnosti BiH učestvovalo stotinu djece.

“Danas u Srebrenici obilježavamo Dan državnosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Veliki broj djece je uzeo učešće, djeca već određeni niz godina učestvuju u programu i svake godine sa oduševljenjem prihvataju poziv za učešće, a roditelji nam daju veliku podršku. Program smo pripremali sa oduševljenjem, i nije bilo teško jer se radi sa mnogo ljubavi”, kazala je Herić.

Na održanoj priredbi prisutan je bio i bivši košarkaški reprezentativac naše domovine Samir Avdić koji se obratio prisutnim i rekao da mu je drago da je danas u Srebrenici.

“Sportisti su najbolji ambasadori države Bosine i Hercegovine i pozivam mlade da se što više uključuju u sportske aktivnosti”, istakao je Avdić.

Djeca sa nastupom oduševila i prisutne i za kraj su izveli pjesmu “Samo da rata ne bude” te čestitali prisutnima Dan državnosti BiH.

izvor: klix.ba

Share.

Comments are closed.