U Ilijašu je krajnje dramatična situacija, budući da kandidat “Četvorke” za načelnika Ilijaša Amar Dovadžija (NiP) i njegove pristalice pred zgradom Općine traže da se ponovo prebroje svi glasovi zbog sumnji u malverzacije u korist protukandidata Akifa Fazlića (SDA).

Uz Dovadžiju se okupilo nekoliko stotina građana i traže ponovno brojanje svih glasova. 

U međuvremenu u Ilijaš je stigao i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, a kod zgrade Općine primjetno je pojačano prisustvo policije

Općina Ilijaš je jedina čiji se glasovi još nisu prebrojali a imamo skoro najmanje biračko tijelo. Sinoć već u 9 sati smo znali da imamo prednost od oko 300 glasova, da bi nakon prebrojavanja sa zadnjeg biračkog mjesta Lješevo ta prednost spustila na 43. Rekli smo da nije problem. Nije problem ni iznenađujućih 800 nevažećih na sedam hiljada birača. Ali danas imamo problem da Općinska Izborna Komisija želi prebrojati samo 7 vreća sa 6 izbornih mjesta gdje sam ja pobjednik, a mi im ne vjerujemo i tražimo da se prebroje svi listići, i zbog toga su se danas pred općinom okupile pristalice ”Četvorke” – objašnjava nam kandidat NiP-a za načelnika općine Ilijaš, Amar Dovadžija.

Obzirom na situaciju koja trenutno vlada u Izbornoj Komisiji, njihov stav za sada nismo u mogućnosti dobiti.

Došli smo ovdje da spriječimo izbornu krađu SDA. Ovdje je sada blizu 1.000 ljudi, ako ne udovolje našim zahtjevima večeras će biti 10.000 – rekao je Konaković.

avaz.ba

Share.

Comments are closed.