Danas počinje „Dječja nedjelja“ koja se obilježava od 1. do 7. oktobra 2018. godine.

Cilj je poticanje i organizovanje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje brige o djeci u Federaciji BiH, s tim da će i kantonalnim programima biti organizovane raznovrsne aktivnosti predškolskih i školskih, socijalnih i zdravstvenih ustanova i udruženja, kao i kulturnih institucija, koje svojim radom pokreću nove inicijative i programe za zadovoljavanje potreba djece.  Općina Ilijaš  tim povodom je poklonila novi mobilijar za dvorište Vrtiću Ilijaš. Posjetili smo ih danas i vidjeli zadovljna dječja lica.

Sanja  Fejzić , odgovorni odgajatelj u Vrtiću Ilijaš, se zahvalila općinskom načelniku i resornoj službi na uručenom poklonu.

-U sklopu obilježavanja „Dječje nedjelje 2018“  smo od općinskog načelnika i njegovih saradnika dobili  na poklon  novi mobilijar za  dvorište. Djeca su jako sretna i  mi se zahvaljujemo.  Imamo dvorište koje je urađeno po standardima i normativima predškolskog odgoja i obrazovanja i sada je ono obogaćeno novim spravama. Moramo spomenuti da se svakim danom povećava interesovanje djece za boravak u Vrtiću Ilijaš. Ja se iskreno nadam da će se to pitanje uskoro riješiti. Općina Ilijaš je do sada izvojila dosta sredstava  za rekonstrukciju,  od toga 80.000,00 KM za rekonstrukciju drugog sprata našeg objekta, gdje ćemo mi moći formirati dvije odgojne grupe  sljedeće godine -kazala je Fejzić za Radio Ilijaš.

Trenutno 71 dijete pohađa Vrtić Ilijaš, a 150-oro djece  je u obaveznom preškolskom  programu, gdje oni borave po tri dana.

 Fotogaleriju pogledajte na FB profilu Radio Iljaša.

Share.

Comments are closed.