Proteklog vikenda odigrana su dva redovna kola Premijer lige BiH za seniore i seniorke u kojima je STK „Hašim Spahić“ bio domaćin.

Muška ekipa u sastavu Hamza Kamenjaš, Danijel Barić i Mirnes Čustović imala je polovičan učinak. Naime,  u prvom meču ekipa STK „Hašim Spahić“ je poražena od ekipa STK “Stens 73” iz Cazina rezultatom 4:1, dok je u drugom meču ostvarena pobjeda nad ekipom STK “Banja Luka” iz Banja Luke sa rezultatom 4:3. Odlučujuću sedmu i pobjedničku partiju ostvario je igrač Danijel Barić protiv Omera Mujičića.

Ženska ekipa u sastavu Nejra Čorić, Azra Ljubijankić i Harisa Mešetović imala je odličan učinak ostvarivši pobjede u oba meča. U prvom meču sa sigurnih 4:0 poražena je ekipa STK “Spin” iz Banja Luke, a u drugom meču nakon neizvjesne borbe sa 4:2 poražena je i ekipa STK “Banja Luka” iz Banje Luke. Pored sigurne igre i najbolje igračice Harise Mešetović veliki doprinos je dala i Azra Ljubijankić ostvarivši odlučujuću pobjedu protiv Dajane Jojić. U odsustvu povrijeđene Amile Spahić značajan doprinos je dala i Nejra Čorić.

 

 

Share.

Comments are closed.