U programu Radio Ilijaša gostovao je Mehmed Mede Kozić, predsjednik Organizacionog odbora Manifestacije Dan odbrane Popovića i Salkanovog hana i Memorijala „Tufo Alić“.

Program je već počeo u petak  obilaskom šehidskih mezarja i porodica šehida i porodice Tufe Alića, a tevhid je proučen u mektebu u Popovićima.

Kozić  je podsjetio na važnost Popovića i Salkanovog hana kao jedine  teritorije koja je ostala slobodna u ratu u Ilijašu  i na hrabrosti boraca jedinice Popovići,  koji su kasnije bili u Odredu Tale i 126. Brdskoj brigadi, a do kraja rata u 304. Brdskoj brigadi.

Turnir se održava već 23 godine, uvijek je veliki odziv ekipa i na dostojanstven način odaje se poštovanje za hrabrost i od zaborava čuva veliko herojstvo kako velikog sportiste, šehida Tufe Alića, tako i ostalih boraca, koji su dali svoje živote za odbranu i  slobodu  ilijaških mjesta i cijele BiH.

Nedjelja, 08.07.2018. godine:

09:00 sati – Prijava ekipa za učešće na memorijalnom malonogometnom turniru “Tufo Alić”;

10:00 sati – Otvorenje memorijalnog turnira u malom nogometu “Tufo Alić” – stadion u Popovićima;

11:00 sati – Polaganje cvijeća na spomen obilježju u Popovićima i obraćanje gostiju (načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, predsjedavajući OV Ilijaš Mahir Dević, ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo);

18:00 sati – Dodjela zahvalnica i priznanja učesnicima turnira i zatvaranje turnira.

 

Share.

Comments are closed.