Svečanom priredbom i mnogobrojnim  kulturno – rekreativnim i sportskim aktivnostima , danas je obilježen 23. rođendan OŠ „Hašim Spahić“. Prisutni su, prije samog početka svečanog dijela odali počast minutom šutnje i učenjem Fatihe umrlim nastavnicima koji su bili uposlenici ove škole.

Učenici su se gostima predstavili izvedbama recitala, dramskog prikaza, pjesmom, plesom i glumom.

Učenici ove ilijaške škole ostvarili su zapažene rezultate na svim općinskim i kantonalnim takmičenjima u prethodnoj godini.

Nihad Salkić, direktor OŠ „Hašim Spahić“ se zahvalio prisutnima što su svojim prisustvom uveličali obilježavanje Dana škole.

-Danas naša škola slavi 23. godine postojanja, tim povodom čestitam Dan škole svim uposlenicima, roditeljima i učenicima. Savremene promjene koje se stavljaju kako pred našu školu, tako i pred sve njene sudionike zahtjevaju od nas da obrazovanju dajemo jos veći značaj i doprinos. To nas podstiče da i dalje nastavimo sa kvalitetnim radom. Danas o tome svjedoče osvojeni rezultati kako u sferi odgojno-obrazovnog rada, tako i u postizanju  rezultata naših učenika na svim općinskim i kantonalnim takmičenjima u prethodnoj godini. Uspjeh naših učenika je rezultat rada i  profesonalnosti naših nastavnika. Naši učenici predstavljaju naš primarni cilj koji zahvaljujemo podršci vijeća roditelja, općini, lokalnoj zajednici. Ovom prilikom u svoje ime, i u ime uposlenika i učenika škole zahvaljujem svima koji su pomogli u protekloj godini da ostvarimo ovakve rezultate. Koristim priliku da svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitam mubarek mjesec ramazan uz želju da ga provedu u zdravlju, sreći i rahatluku, kazao je direktor Salkić.

Sanja Zagorac- Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica općine Ilijaš, uputila je u ime Općinskog načelnika najiskrenije čestitke povodom Dana škole svim uposlenicima, roditeljima i učenicima.

-S posebnim zadovoljstvom sjećam se prethodnih 20-tak godina kada je ova škola bila jedina javna ustanova na području općine Ilijaš, a danas ih imamo četiri i sve su izrasle i protekle iz ove škole. Ponosni smo na rezultate koje smo postigli, na materijalno-tehničke uslove rada koje smo ostvarili u obrazovanju na području naše općine i naravno ta podrška neće nikada izostati. Rekli smo prošle godine da ćemo uraditi fiskulturnu salu i evo ona je već uveliko u upotrebi data na korištenju učenicima i uposlenicima škole. Ove godine pokrenuli smo veće aktivnosti, da uradimo projekat za redizaj stare fiskulturne sale i da konačno otvorimo produženi boravak u našoj gradskoj školi. Nadamo se da ćemo u saradnji sa Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS u 2020-oj godini uspjeti pripremiti taj objekat, otvoriti produženi boravak i omogućiti još nekoliko učionica kako bi ova škola radila u samo jednoj smjeni. Želim da iskoristim priliku da se posebno zahvalim direktoru OŠ „Hašim Spahić“ koji je svojim radom i zalaganjem doprinjeo da ova škola danas radi u ovakvim uslovima uslovima, a svakako puno uspjeha i da bude isto tako uspješan želim novom direktoru Nihadu Salkiću, istakla je Zagorac-Jozić.

Prisutni su uživali u bogatom programu koji su pripremili učenici i  nastavnici škole.  Sudeći prema njihovim reakcijama i pohvalnim riječima, učenici i zaposlenici škole besprijekorno su izvršili svoje zadatke povodom Dana škole.

Share.

Comments are closed.