Treća godišnjica ubistva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, obilježena je danas u Sarajevu u prisustvu članova njihovih porodica, te prijatelja, kolega i predstavnika vlasti.

Na mjestu ubistva je intonirana himna Bosne i Hercegovine, proučena Fatiha, održana minuta šutnje i položeno cvijeće na spomen-obilježje Adisu i Davoru.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica rekao je da MUP KS na dnevnoj osnovi radi na rasvjetljavanju ovog slučaja.

”Ne postoji posvećenija institucija ovom predmetu od MUP KS. Radimo stalno na ovom predmetu, idemo proaktivno prema kantonalnom Tužilaštvu s preduzimanjem aktivnosti. Ja se nadam i uvjeren sam da će i Tužilaštvo KS i MUP KS da se iznesu s ovim zadatkom i da će ubice naših kolega biti privedene pravdi”, rekao je Katica.

On je naglasio da, otkako je na poziciji ministra, insistira da se radi na ovom predmetu.

”Ovo je apsolutni prioritet MUP-a KS. Radimo kontinuirano i ja se nadam i uvjeren sam da ćemo na koncu doći do rezultata“, rekao je Katica.

On je naveo da sarađuju s velikim brojem policijskih i drugih institucija na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Programu obilježavanja godišnjice prisustvovali su i brojni policijski službenici, kolege ubijenih policajaca.

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije KS, kazao je kako sindikat, u organizaciji s Ministarstvom i upravom policije nastoji očuvati sjećanje na ubijene kolege.

”Naravno da se neće zaboraviti, da ćemo uvijek biti tu za njihove porodice. Ne možemo im nadoknaditi taj gubitak”, rekao je Ećo.

On je naglasio da će pružiti svaki vid pomoći u skladu s mogućnostima, te napomenuo kako ovakvi slučajevi zasigurno ostavljaju dubok trag.

”Nama je pet policijskih službenika ubijeno na dužnosti, stradalo. Svaki taj događaj ostavi trag na policijske službenike. Nije jednostavno nositi se s tim, ali mi moramo nastaviti brinuti se o sigurnosti građana i pružiti svu neophodnu pomoć građanima“, rekao je Ećo te istakao kako je uvjeren da će ubice policajaca biti privedene pravdi.

Podsjetimo, u pucnjavi koja se dogodila 26. oktobra 2018. godine oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško povrijeđen. Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

Izvor: Agencija Anadolija

Share.

Comments are closed.