U prelijepom ambijentu stadiona „Gaj“ u naselju Popovići, općina Ilijaš održan je 23. Memorijalni turnir u malom nogometu „Tufo Alić“.

Pred velikim brojem posjetitelja iz brojnih bh. gradova (Ilijaš, Breza, Podlugovi, Olovo, Vogošća, Semizovac, Visoko) nastupilo je 18 ekipa. U brojnim mečevima viđeni su sjajni potezi, akcije, zgodici, šutevi, odbrane vratara a koji su nagrađivani gromoglasnim aplauzom na otvorenoj sceni od prisutnih ljubitelja nogometa.

U finalnom meču koji je oduševio nastupile su ekipe Misoča i Jedinstvo. Poslije odlične igre oba rivala pobjeda je pripala ekipi Misoča koja je slavila rezultatom 1:0. Vrijedni organizatori turnira koji su priredili ovaj događaj za „dušu i sječanje“ obezbijedili su nagrade najboljim ekipama i pojedincima a koje su im uručene po završetku finalnog meča.

Pehar i diplomu za osvojeno prvo mjesto ekipi Misoča uručio je predsjednik organizacionog odbora Mehmed Kozića. Drugo mjesto pripalo je ekipi Jedinstvo a treće ekipi Š.F. Tempo. Pehar za fair-play dodijeljen je timu Podgora. Najbolji golman turnira je Elvir Jusić (Jedinstvo), najbolji strijelac je Sadam Hrustanović (Salkanov Han) dok je specijalni žiri za najboljeg igrača proglasio Amara Sušu iz ekipe Misoča.

Svi oni dobili su vrijedne nagrade i diplome. Za pobjednika turnira,ekipu Misoča nastupili su: Samir Monjarić, Šerif Kahriman, Admir Lukođa, Emrah Kahriman, Amar Suša, Almedin Kahriman i Adnan Đafo.

Izvor: Sportske.ba, Rešad Mamela

Share.

Comments are closed.