U prostorijama Osnovne škole „Srednje“ održan je Forum građana MZ Srednje, sa početkom u 13:00 sati. Na forumu su učestvovale partnerske mjesne zajednice i one koje su povezane sa MZ Srednje. Meho Gljiva, koordinator Općine Ilijaš za projekte Jačanje uloge mjesnih zajednica kazao je da je forum održan na inicijativu jedinice lokalne samouprave.

„Cilj foruma je kandidovanje projekata koji bi zadovoljili potrebe građana ovog područja. UNDP je raspisao novi poziv za aplikaciju programa. Obaveza lokalne samouprave je bila da organizuju ovaj forum kako bi građani iskazali prioritetne projekte. Metodološki pristup kandidovanja projekata je podijeljen u osam tematskih cjelina koji će se bodovati“, kazao je Gljiva.

U oblasti infrastrukture građani su definisali prioritetne projekte:  izgradnja pristupnog puta i parking prostora kod OŠ „Srednje“ . Između ostalog, kandidovani su projekti igradnja sportske plohe u MZ Gajevi, utopljavanje škole u Dragoradima, izgradnja šetnice, kurs informatike, stranih jezika itd.

Share.

Comments are closed.