Likovna radionica je održana danas  u organizaciji Bibliteke Ilijaš. Velika zainteresovanost djece je pokazatelj želje da se nauči nešto novo i kreativnije. Radionicu je i ovaj put vodila akademska slikarica Safija Beširević, koja nesebično  radi sa djecom u želji da razviju ljubav prema likovnoj umjetnosti.

Jasmina Masnopita bibliotekarka i voditeljica projekta iskazala je zahvalnost Ministarstvu kulture i sporta KS koje je finansijski podržalo ovaj projekat.

Radionicu smo organizovali sa djecom petih, šestih  i sedmih razreda koji su pokazali želju da nauče likovne vještine. Cilj je da djecu izvedemo iz kućne atmosfere u dane raspusta, odvojimo ih od gledanja crtanih i drugih sadržaja koji su im  dostupni,  kazala je Masnopita za Radio Ilijaš.

 

Pitali smo djecu kako im se svidjela radionica.

Tajra Nesimović je treći puta na radionici, kaže da je jako zadovoljna što su radili sa temperama i vodenim bojicama.

Tea Ivanić je učenica sedmog razreda i kaže da najviše voli crtati životinje.

Almina Ganić je takođe učenica sedmog razreda  i veoma je zadovoljna radionicom, svoj crtež je nazvala Otvoreni um.

Amina Hadzimehmedagić je učenica četvrtog razreda i prvi puta je na likovnoj radionici, veoma je sretna i kaže da će opet doći na radionicu. I Mirha Tatar je prvi puta na radionici, voli crtati cvijeće.

Melika Semić, je već osmi puta na radionici likovnog karaktera i nada se da će biti još ovakvih prilika za učenje.

Amna Hadzić je već peti puta na radionici i kaže da zaista uživa, i uputila je sve pohvale nastavnici Safiji.

I Nur Šerak je veoma zadovoljan radionicom i kaže da jedva čeka ponovo da se druže.

I u narednom periodu će biti organizovane radionice, o tome ćemo blagovremeno obavještavati putem talasa RAI, kao i putem naše web stranice.

 

 

Share.

Comments are closed.