U subotu 22. februara 2020. godine  na Planinarskom domu na Krivajevićima održana je redovna izvještajna skupština  Planinarskog društva „Bijambare“ Ilijaš na kojoj je usvojen izvještaj o radu i poslovanju za 2019. godinu, kao i plan sa finansijskim planom za 2020. godinu.

Tim povodom u programu Radio Ilijaša gostovao je predsjednik Upravnog odbora PD „Bijambare“  Mirsad Kustura koji je kazao da su svi  planovi ispunjeni, a  članovi su najzadovoljniji ostvarenim ciljevima: omasovljenjem , promocijom planinarstva i ekologije među najmlađim, organizacijom edukaciono-rekreativnih izleta na, kao i  nastavkom uređenja objekta Planinarskog doma.

-U 2020. godini i dalje je cilj omasovljenje, edukacija i rekreacija, a najviše završetak radova na  Planinarskom domu Krivajevići. Općina Ilijaš obezbjedila je ove godine 13 hiljada KM, aplicirat ćemo za projekat energetske efikasnosti kantonalnom ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša, očekujemo 10 hiljada maraka. Tu su ideje i za manje projekte, kao što je uređenje učionice na otvorenom za koji ćemo aplicirati Planinarskom savezu FBiH. Planinarski dom ima neiskorišten potencijal, zamislite kako smo mogli organizirati boravak  i odmor za učenike za vrijeme zimskog raspusta, kada je zrak u gradu bio izuzetno zagađen. Nadam se da ćemo u tome uspjeti sljedeće godine jer imamo kapacitet, kazao je Kustura za Radio Ilijaš.

On je istaknuo i izuzetnu saradnju sa lokalnom zajednicom, razumijevanje i podršku Općine Ilijaš za projekte PD „Bijambare“, te da će i ove kao i prethodnih godina biti organizirani radno-rekreativni-edukativni izleti i obilježavanje svih važnih ekoloških datuma.  

Share.

Comments are closed.