U Biznis centru Ilijaš, sinoć je održana Izborno-izvještajna skupština BZK “Preporod”, sa početkom u 19:00 sati. Na Skupštini je razmatran Izvještaj o radu za 2018. i Izvještaj o utrošku sredstava u 2018. godini koje je izložio predsjednik BZK “Preporod” Adem Alić te su isti jednoglasno usvojeni.

Na mandatni period od četiri godine izabran je i novi predsjednik BZK “Preporod” Ilijaš Adis Duraković.

Rukovodstvo Skupštine zahvalilo se na dosadašnjoj saradnji Ademu Aliću koji je iza sebe ostavio odlične rezultate i značajne projekte.

Na Skupštinu je predstavljen Plan rada i Finansijski plan za 2019. godinu koji je definisan ambiciozno, ali kako su kazali predstavnici Preporoda, vjeruju da će uz trud i rad isti i realizirati.

Pored delegata, Skupštini su prisustvovali i gosti: načelnik općine Ilijaš Akif Fazli, predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac – Jozić, Mahir Dević zastupnik u Skupštini KS, Enisa Mešetović- stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO Općine Ilijaš i Mahir Brkić predsjednik Općinske komisije za kulturu i sport.

Share.

Comments are closed.