MJESTO ZA REKLAMU

U kino sali Ilijaš sinoć je  održana zajednička priredba učenika  Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš, Çiğli Yıldız Tınas İzmiroğlu Anadolu Lisesi (Izmir, Turska) i KUD-a Ilijaš. Svi posjetioci su zaista uživali. Gosti iz Turske su  pokazali dio svoje kulturne baštine i svoja umjetnička postignuća.

Podsjećamo, u Ilijaš  su stigli učenici  iz Turske a dočekali su ih i prihvatili njihovi vršnjaci po već ranije utvrđenom rasporedu.

-U sklopu projekta bratimljenja škola SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš i Çiğli Yıldız Tınas İzmiroğlu Anadolu Lisesi imamo posjetu učenika i nastavnika  iz Turske. Ovo je prvo druženje,  uzvratnu posjetu ćemo organizovati krajem septembra. Gosti iz Izmira su na priredbi pokazali dio svoje kulturne baštine i svoja umjetnička postignuća. Također, članovi KUD-a Ilijaš su gostima  u nekoliko tačaka predstavili svoju kulturu.  Prvi kontakti učenika bili su zaista dirljivi, jer su oni već ranije stupili u kontakt preko društvenih mreža, tako da je i to zvanično upoznavanje proteklo u najboljem redu, to je više ličilo na susret dugogodišnjih prijatelja. Već se vidi dobra strana druženja, komuniciraju i na engleskom i bosanskom i turskom jeziku, odlično se slažu što je zaista za svaku pohvalu. Saznali smo puno o turskom obrazovnom sistemu i mogućnostima koje se nude za školovanje u Turskoj – kazao je Amir Džafo, direktor SŠC“Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš.

Učenici se intenzivno druže, jučer su posjetili Bijambare, danas će obići Sarajevo, a za večeras je planirana zajednička večera svih učenika i nastavnika, što će biti još jedna dobra prilika za druženje.

Share.

Comments are closed.