U subotu, 23. marta u SŠC „Nedžad Ibrišimović“ održano je općinsko takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja općine Ilijaš iz predmeta Demokratija i ljudska prava – CIVITAS.

Takmičili su se učenici VII razreda osnovnih škola „Hašim Spahić“, „Stari Ilijaš“, „Đulistan“ i „Podlugovi“ te srednjoškolci iz SŠC „Nedžad Ibrišimović“ i „Perzijsko – bosanskog koledža“ Lješevo.

Takmičenjem je rukovodila stručna komisija u sastavu: Amra Ajdin, Dragana Kartal i Mersiha Čutura.

Učenici su birali aktuelne probleme iz svoje zajednice, istraživali ih, ponudili adekvatna rješenja i prezentirali ih komisiji. Nakon što je komisija pregledala panoa i prezentacije učenika,  žiri je sumirao rezultate, te proglasio pobjednike.

Prvo mjesto u kategoriji osnovih škola zauzela je ekipa OŠ ”Stari Ilijaš” sa temom ”Stop vandalizmu”, drugo mjesto osvojili su učenici  OŠ ”Hašim Spahić“ sa temom „Mladi kao učesnici u saobraćaju“, trećeplasirana je ekipa OŠ „Đulistan“ sa temom „Sigurnost djece na internetu“ i četvrto mjesto je zeuzela ekipa OŠ „Podlugovi“ sa temom „Vršnjačko nasilje u školi“.

Učenički tim SŠC „Nedžad Ibrišimović“ je pobjednički u kategoriji srednjih škola sa temom „Društveno korisno učenje“, dok je tim Perzijsko – bosanskog koledža sa temom „Vršnjačko nasilje u školama“ bio drugi.

Za sve učesnike Općina Ilijaš je obezbjedila sokove i sendviče, a diplome ekipama je obezbjedila nevladina organizacija CIVITAS.

Izvor: Općina Ilijaš

Share.

Comments are closed.