Ove subote na Gradskom šetalištu u Ilijašu održava se prodajni bazar „Upoznaj me“ na kojem građani kupovinom proizvoda mogu podržati rad Udruženja „Budi mi drug“ . Bazar je produkt višegodišnje saradnje Omladinske organizacije „Carpe diem“ i Udruženja „Budi mi drug“, o čemu je više kazala predsjednica OO Carpe diem Elma Čutura.

-Ovo je projekat „Zakuhajmo  zajedno“ , treću godinu ga realiziramo zajedno, radujemo se svemu što je bilo proteklih mjesec dana, a danas prezentujemo proizvode nastale tokom tih radionica. Osim prodaje cilj je i upoznavanje i druženje djece sa građanima i razbijanje potencijalnih predrasuda, kazala je Elma za Radio Ilijaš.

Prikupljeni novac od današnje prodaje bit će iskorišten za organizaciju izleta članova Udruženja „Budi mi drug“ u Travnik. Više o samim radionicama i proizvodima objasnila je predsjednica Udruženja „Budi mi drug“ Meliha Mešetović.

-Ovo je meni jako drag projekat, koji je dao veliki  pozitivan odjek u Udruženju, radili smo nakit, slike, lutke, teglice sreće, privjeske, šarene magnete, družili se. Omladina je dokazala da vrijede i da druženje sa našom djecom vrijedi te da zajedno mogu puno. Građani su to prepoznali i svima se zahvaljujem na podršci koju uvijek pružaju, kazala je Meliha.

Lina Suljić, volonterka Omladinske organizacije Carpe diem kaže da je rad s članovima Udruženja „Budi mi drug“ velika inspiracija i zadovoljstvo.

-S obzirom na to da sam sada student prve godine psihologije, ovo mi je dodatno iskustvo i primjena teorija koje učim u praksi, sa našim drugovima je divno raditi, a poruka cijele saradnje i ovog bazara je da zajedno možemo sve i kad se male ruke slože sve se može, poručila je Lina.

Ukoliko bude veliki interes i ukaže se potreba, bazar će biti produžen i nakon 12:00 sati.

Share.

Comments are closed.