Poštovani sugrađani, roditelji, prijatelji organizacije i škole,

u toku je akcija adaptacije prostora za mlade u Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović”.

Kroz naš aktivizam, apliciranje na grant te podršku radnika kao i donatora, uspjeli smo očistiti prostor, razvesti struju, postaviti nove prozore, te obezbijediti sredstva za uređenje prostora.

Radovi na uređenju su započeli, te je utvrđeno da je potrebno riješiti problem vlage kako bi osigurali dugotrajnost i valjanost prostora.

Potrebna nam je i Vaša podrška kako bi uspjeli ovu akciju uspješno realizovati.

Vjerujemo da ćete kao društveno odgovorna osoba/firma pružiti podršku mladima kako bi nastavili sa realizacijom svojih ideja. U tu svrhu otvorili smo zaseban žiro račun 1413135320007010 (BBI banka) na koji možete uplatiti Vašu donaciju te podržati mlade. Donaciju možete predati i lično, uz prethodni dogovor na telefonbroj 060 310 6605. Garantujemo Vam da novac neće biti utrošen u druge svrhe te ćete u svakom trenutku moći dobiti izvještaj o realizovanim aktivnostima i utrošenim sredstvima.

Realizacija projekta “Prostor za mlade” ima višestruke koristi. Prvenstveno, učenici koji dolaze iz udaljenih mjesta Općine će imati siguran prostor za produženi boravak. Također, željeli bismo naglasiti da imamo mnogo motivisanih mladih koji žele svoje slobodno vrijeme iskoristiti na kvalitetan način, organizujući različite edukacije, seminare, radionice te susrete mladih sa različitih područja. Na taj način jačamo sebe, mlade i djecu koji učestvuju ali i lokalnu zajednicu. UDRUŽENJE OMLADINSKA ORGANIZACIJA  “ISKORISTI DAN – CARPE DIEM” i Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš su potpisali Memorandum o zajedničkom djelovanju na rješavanju pitanja adaptacije prostora za mlade.

Za sve dalje upite, možete nas kontaktirati na email: oocarpediem14@outlook.com ili na telefon broj 060 310 66 05.

Share.

Comments are closed.