Članovi OO „Iskoristi dan – Carpe diem“ i ove godine su učesnici manifestacije „Ilijaški dani“ 2018. U parku ispred SŠC „Nedžad Ibrišimović“ upriličili su jednodnevnu radionicu „ Kreativni park“ u terminu od 10-15 sati. Mališani od 6-15 godina imali su priliku uživati u mnogobrojnim sadržajima kroz koje su iskazivali svoju kreativnost.

„Zaista mi je zadovoljstvo da smo i ove godine učesnici manifestacije „Ilijaški dani“. Družimo se sa djecom od 6-15 godina. Izrađujemo čestitke, pravimo kutijice sa porukama zahvalnosti, pričamo o individualnom i grupnom radu. Želimo da djeca vide i drugu stranu svega toga pa i volontiranja u budućnosti. Jako nam je bitno da vide šta je timski rad i kako mogu doprinijeti. Svoje radove ponijet će kući, jer poruke zahvalnosti pišu svojim roditeljima i želimo da roditelji vide da su djeca kvalitetno iskoristila dan“, kazala je Elma Čutura predsjednica OO „Iskoristi dan – Carpe diem“

Puriš Edna treći je razred osnovne škole i jedna je od učesnica u radionici „Kreativni park“. Iskazala je svoje zadovoljstvo što ima priliku da iskoristi dan na najljepši način.

„Ovo je jako lijepo, sretna sam što sam izrađivala ukrasnu kutiju i pravila čestitke. Savjetujem vas da i vi dolazite da ove radionice jer nam je divno, lijepo se družimo i svašta naučimo“, kazala je Edna.

Iz OO „Iskoristi dan – Carpe diem“ pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže i uživaju u zabavi.

Share.

Comments are closed.