Trijažni punktovi na ulazu u ustanovu i dalje ostaju i radit će svaki dan 24 sata.
Pacijenti koji dolaze u Opću bolnicu trebaju imati uputnicu iz Doma zdravlja ili Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i popunjen epidemiološki anketni upitnik.

Ambulante i kabineti specijalističko-konsultativne i dijagnostičke zdravstvene zaštite primat će pacijente svakim radnim danom prema rasporedu koji je bio prije proglašenja stanja elementarne nepogode. Za ovaj pregled pacijentima je potrebna uputnica iz primarne zdravstvene zaštite.

Pacijenti kojima ljekar specijalista na kabinetu indicira hitan prijem obavezno će biti testirani na Covid-19 serološkim testom koji će se raditi u Općoj bolnici. Inače, hospitalizacija elektivnih pacijenata putem kabineta vršit će se svaki radni dan.

Prostor izolatorija, gdje je inače smješteno Odjeljenje pedijatrije, vraća se u prvobitne namjene kao i Odjeljenje za neurologiju. Izuzetak je Odjeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koje će početi raditi nakon prestanka stanja elementarne nepogode.

Iz Opće bolnice se zahvaljuju građanima za strpljenje i razumijevanje zbog dosadašnjeg izmijenjenog načina pružanja zdravstvenih usluga u ovoj ustanovi, koji je bio uspostavljen zbog aktuelne pandemije koronavirusa.

Izvor.klix.ba
Share.

Comments are closed.