MJESTO ZA REKLAMU

„Najveća nada svake zemlje leži u primjerenom školovanju mladih“. – Erazmo Roterdamski

Maturanti OŠ „Stari Ilijaš“ sinoć su proslavili matursko veče kojom su obilježili kraj devetogodišnjeg obrazovanja. Uz prisustvo  roditelja i sugrađana u prostorijama škole, ispraćena je četvrta generacija učenika ove škole, gdje su im dodijeljena svjedočanstva. Direktor OŠ „Stari Ilijaš“ Mahir Dević s ponosom ističe da je ovo jedna vrlo uspješna generacija učenika te im zaželio mnogo uspjeha na novim životnim stazama.

Prije svega, želim da uputim čestitke roditeljima na ovom mubarek poslu, odnosno završetku osnovnog obrazovanja njihove djece i naših učenika. Ove godine smo izveli dva odjeljenja maturanata, njih više od 50. Ovo je četvrta generacija maturanata otkad je škola otvorena. Ponosni smo na njihove rezultate koje su postigli. Želimo im puno sreće, zdravlja, uspjeha i da čestito pronesu kroz srednju školu i fakultet ime naše škole i da postanu uspješni građani našeg društva i BiH“, kazao je direktor Dević.

Alma Živojević bila je voditelj IX- 2 odjeljenja u OŠ „Stari Ilijaš“. Sa svojim učenicima proslavila je rastanak od škole u kojoj su nastale neponovljive uspomene koje će zauvijek ostati u njihovim srcima.

„Ovo je bila divna i uspješna generacija učenika. Dosta su se zalagali, trudili i radili i nadam se da će to tako ostati i u nastavku školovanja. Zahvaljujem se svim predmetnim kolegama koji su gradili znanje našim učenicima i direktoru koji nam je zaista bio podrška u svemu. Pomagao je u svim aktivnostima koje smo uspješno realizovali. Poručila bih svojim učenicima da vrijedno rade i uče, i otvorit će im se sva vrata u životu“, kazala je nastavnica Živojević.

Ivona Jozić, maturantica je koja je završila OŠ „Stari Ilijaš“. Srednjoškolsko obrazovanje planira nastaviti u gimnaziji, ali ističe da će najljepše uspomene nositi upravo iz svoje osnovne škole.

„O svom iskustvu u osnovnoj školi mogla bih pričati danima. Jedna životna epoha je završena ali jednim dijelom i moje djetinjstvo. Za osnovnu školu vežu me najljepše uspomene. Poručila bih svojim prijateljima da ostanemo zajedno, da završetak osnove škole ne znači i kraj našeg prijateljstva i da pamtimo samo najljepše trenutke koji će nas uvijek vezati za našu školu“, kazala je učenica Ivona.

Nakon svečanosti u prostorijama škole, učenici i nastavnici uputili su se prema Ilijašu gdje je upriličen svečani defile. Nakon toga, proslava maturske večeri nastavljena je u restoran klubu „Diana“ Ilijaš.

SRETNO MATURANTI!!!

„Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet”. – Nelson Mendela

Share.

Comments are closed.