U subotu će u Sportskoj dvorani Ilijaš biti održan Memorijalni turnir  posvećen poginulim i umrlim policijskim službenicima PS Ilijaš.

Ranijih godina ovaj turnir nosio je naziv Predrag Ilić Prda, ali je uz dogovor sa porodicom naziv promijenjen u Memorijalni turnir  posvećen poginulim i umrlim policijskim službenicima PS Ilijaš.

Tim povodom gosti jutarnjeg programa Radio Ilijaša su bili povjerenik Sedme sindikalne organizacije policije KS i predsjednik Organizacionog odbora Elvir Šehić i Namir Solak, član Organizacionog odbora.

Turnir nosi ime “Poginulim i umrlim policijskim službenicima Policijske stanice Ilijaš”, a organizuje se u čast  poginulim pripadnicima PS Ilijaš iz perioda 1992.-1995., Ćosić Harisu, Gačić Asimu, Helać Rasimu, Kevro Kazaferu, Nahić Suvadu, Hasečić Sakibu, Halilović Azmiru i Vidaković Velimiru i rano umrlim policijskim službenicima na službi Ilić Predragu, Velagić Ahmedu, Pavlović Zoranu, Fazlić Halimu i Avdukić Rešadu. Svečano otvaranje turnira je u 08,30 sati kada je planiran i dolazak porodica umrlih i poginulih policijskih službenika u čiju čast se turnir i odigrava, kazao je Šehić .

Ove godine učestvuje oko 30 ekipa i  to će biti najmasovniji turnir do sada kada je u pitanju broj prijavljenih ekipa.

Učešće će uzeti ekipe policijskih stanica MUP-a Kantona Sarajevo i ekipe iz Breze i Visokog . Ove godine će učestvovati 18 civilnih ekipa i 12 ekipa policijskih službenika. Naredne godine s obzirom na broj prijava turnir bi mogao trajati i više dana, kazao je Namir Solak.

Pokrovitelji manifestacije su Sedma sindikalna organizacija policije KS, Općina Ilijaš i JU KSC i Radio Ilijaš i Niskogradnja Durmić Ilijaš.

Share.

Comments are closed.