U Sportskoj dvorani Ilijaš počeo je  Memorijalni turnir posvećen umrlim i poginulim policijskim službenicima PS Ilijaš koji organizuje Sindikat Sedme sindikalne organizacije policije Kantona Sarajevo, PS Ilijaš.

Na otvaranju je bio prisutan veliki broj policijskih službenika, učesnika turnira kao i porodice umrlih i poginulih policijskih službenika.

Turnir je otvorio  komandir Sedme PS Ilijaš Irfan Nefić koji je pozdravio prisutne i zaželio im dobrodošlicu.

Ranijih godina ovaj turnir nosio je naziv Predrag Ilić Prda, ali je uz dogovor sa porodicom naziv promijenjen u Memorijalni turnir  posvećen poginulim i umrlim policijskim službenicima PS Ilijaš,  a organizuje se u čast  poginulim pripadnicima PS Ilijaš iz perioda 1992.-1995., Ćosić Harisu, Gačić Asimu, Helać Rasimu, Kevro Kazaferu, Nahić Suvadu, Hasečić Sakibu, Halilović Azmiru i Vidaković Velimiru i rano umrlim policijskim službenicima na službi Ilić Predragu, Velagić Ahmedu, Pavlović Zoranu, Fazlić Halimu i Avdukić Rešadu.

Poslije svečanog otvaranja svi prisutni su otišli do Policijske Stanice Ilijaš gdje je položeno cvijeće  na Spomen ploči.

Među prisutnima bile su i porodice umrlih i poginulih policijskih službenika .  Za Radio Ilijaš govorila je Elvedina Fazlić, supruga umrlog službenika Halima Fazlića .

Ovaj događaj je jako bitan za nas jer nosimo tradiciju u srcu da se ne zaboravi njihov lik i  djelo. Veoma nam je drago  što su sa  nama brojni građani i kolege, koji na ovaj način odaju počast svim poginulim i umrlim policijskim službenicima, kazala je Elvedina .

Sa Elvedinom je bio i njen sin Ilhan Fazlić, koji je rekao da ga održavanje turnira podsjeća  na njegovog oca, kazavši da je danas za njega veoma značajan dan.

Pokrovitelji manifestacije su Sedma sindikalna organizacija policije KS, PS Ilijaš Općina Ilijaš i JU KSC i Radio Ilijaš i Niskogradnja Durmić Ilijaš.

 Ove godine na turniru će učestvovati 30 ekipa .

Share.

Comments are closed.