U Kulturno-sportskom centru “Skenderija” u Sarajevu danas počinje 31. Međunarodni sajam knjiga i 15. Bijenale knjige. Ovogodišnji sajam, na kojem učestvuje više od 100 izdavača, održava se pod motom “Daruj knjigu” i dio je zvaničnog programa obilježavanja 50 godina od osnivanja KJP Centra “Skenderija”.

Osigurani su izuzetni popusti za nabavku knjiga, a ulaz za posjetioce će biti slobodan.

Organizatori su pripremili bogat program cjelodnevnih promocija u centralnom prezentacionom prostoru – “Bosanska kuća”, putem kojih sajam daje doprinos izdavaštvu i knjižarstvu u BiH, te nastoji održati kontinuitet međunarodne afirmacije autora.

Sastav žirija za dodjelu sajamskih nagrada čine: doc.dr Demiragić Ajla, Fekete-Sullivan Marija, te prof. dr Knežević Aleksandar.

Ovogodišnje sajamske nagrade dodijeljivat će se u kategorijama  za umjetnost i arhitekturu, za uredništvo, za najbolje oblikovanje knjige, za ilustraciju knjige, za najbolji izdavački poduhvat godine, za najbolju promociju djela na sajmu, za najbolji udžbenik za visoko obrazovanje, za nauku (društvene i prirodne nauke).

Sajam će biti otvoren u 18.00 sati u prezentacionom prostoru – “Bosanska kuća” dvorana “Mirza Delibašić” Centar Skenderija Sarajevo.

Međunarodni sajam knjiga će trajati do 22. aprila.

Share.

Comments are closed.