U subotu, 12.9.2020. godine, je počela nova mektebska godina koja će se na području Medžlis Islamske zajednice Sarajevo izvoditi 144 muallima na 171 punktu u 140 mekteba. U svim mektebima je izvršen upis novih polaznika, kojih je u prošloj mektebskoj godini bilo 15208.

Danas smo nakon pola godine otvorili vrata mekteba za našu najčestitiju i najvredniju djecu. Mektebska pouka je jedna od naših najvažnijih aktivnosti. Iz naših mekteba izrastaju uspravni, uspješni, hrabri i vrijedni ljudi, koji će, uz Božiju pomoć, biti budući predvodnici našeg naroda. Mekteb je garant i potvrda novih jutara i pobjeda za naš narod i domovinu – istakao je glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić.

Dr. Enes-ef. Ljevaković je u ime muftijstva sarajevskog i Islamske zajednice u cjelini, čestitao djeci, roditeljima i muallimima početak nove školske godine, uz želje da ona u svakom pogledu bude uspješna. 

Nastava u mektebima na području Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo će biti organizirana uz prisustvo učenika u učionicama u manjim grupama i sa skraćenim časovima, te uz obavezno poštivanje svih mjera zaštite (nošenje maske, obavezno dezinficiranje, fizičku distancu u učionicama). Za učenike koji ne budu mogli prisustvovati časovima će biti omogućena i online nastava.

Izvor: Sarajevski medžlis

Share.

Comments are closed.