Predizborna kampanja za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini zvanično će početi danas i trajat će 30 dana, tokom kojih će se vršiti obraćanja političkih subjekata, kao i emitovanje plaćenog političkog oglašavanja.

Iz Regulatorne agencije za komunikacije su rekli da od dana raspisivanja do dana održavanja lokalnih izbora 15. novembra postoji obaveza poštivanja odredaba Izbornog zakona BiH i Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata.

Iz RAK-a su precizirali da se obaveza objavljivanja izbornih aktivnosti tokom izbora odnosi na sve pružaoce audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija u BiH.

Izborna šutnja počet će 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno 14. novembra u 7.00 sati i trajat će do njihovog zatvaranja.

Izborni program Radio Ilijaša počinje danas u 16 sati i završava se u četvrtak 12. novembra . Za sve registrovane političke subjekte za Izbornu jedinicu Ilijaš omogućeno je predstavljanje.

Na našoj web stranici formirana je posebna kategorija Izbori 2020, gdje su dostupna sva obavještenja, raspored predstavljanja, kao i važeći cjenovnik za plaćeno političko oglašavanje.

Share.

Comments are closed.