Općinski načelnik Akif Fazlić kontinuirano pruža podršku javnim ustanova iz sfere obrazovanja na području općine Ilijaš. Podršku OŠ „Stari Ilijaš“ načelnik Fazlić  je iskazao i Odlukom o dodjeli novčanih sredstava vrijednosti 15.000,00 KM za realizaciju prioritetnih projekata koje je delegirao menadžment ove škole. Tim povodom, upriličena je i posjeta Općinskog načelnika, predsjedavajuće OV Ilijaš Alme Omerović i pomoćnice načelnika u Službi za društvene djelatnosti Sanje Zagorac – Jozić  ovoj školi. U razgovoru sa v.d. direktorom Ademom Alićem, kandidirani su i neophodni projekti za predstojeći period.

 „Cilj posjete je da sagledamo stanje na početku školske godine, potrebe škola u smislu odvijanja nastavnog procesa kako bi on bio što kvalitetniji i što sigurniji, posebno u doba koronavirusa. Jako smo zadovoljni organizacijom nastavnog procesa. Općina Ilijaš kroz Budžet pomaže u realizaciji onih glavnih projekata koji su škole kandidirale. Za OŠ „Stari Ilijaš“ obezbijeđeno je 15.000,00 KM. Menadžment škole će ta sredstva utrošiti na najprioritenije projekte. Razgovarali smo i o kandidiranju takve vrste projekata i za narednu godinu. Smatramo da je ovaj model podrške javnim ustanova iz sfere obrazovanja jako dobar. Kroz transfer jednog dijela sredstava oni provedu  sve procedure  i definišu najprioritetnije programe. U tom smislu, upućujem generalnu čestitku svim našim osnovnim školama na urađenom poslu i odvijanju odgojno-obrazovnog procesa“, istakao je načelnik Fazlić.

Adem Alić v.d. direktor OŠ „Stari Ilijaš“ iskazao je zahvalnost Općinskom načelniku koji kontinuirano prati rad svih osnovnih škola na području općine Ilijaš.

„U Budžetu za 2020. Godinu za OŠ „Stari Ilijaš“ planirano je 15.000,00 KM pomoću kojih ćemo realizirati nekoliko važnih projekata koji su neophodno za odgojno-obrazovni proces u našoj školi. Jedan od projekata je rješavanje predulaza u školu. Neophodno je riješiti i jedan kanalizacioni odvod kao i ogradu oko sportskog terena koja je oštećena. Potrebno je da obogatimo književni fond naše biblioteke i planirali smo utrošiti 3.000,00 KM za nabavku knjiga. Također je potrebno osvijetliti terena ispred škole kako bismo spriječili neželjene događaje u noćnim satima“, kazao je Alić.

Za područnu školu Malešići planiran je projekat energetske efikasnosti koji će finansirati Općina Ilijaš, Vlada KS i UNDP. Vrijednost tog projekta je 58.000,00 KM.

„U narednom periodu dogovorili smo  sa načelnikom nastaviti kontinuitet podrške  školama. Delegirali smo projekte, internet mrežu u OŠ „Stari Ilijaš“ s obzirom na to da smo još uvijek u vremenu pandemije koronavirusa i da se odvija online nastava. Također, neophodno nam je rješavanje mokrih čvorova i podova u područnim školama“, istakao je Alić.

Menadžment škole je istakao da će istrajno raditi i u predstojećem periodu, na svim projektima neophodnim za što kvalitetniji odgojno-obrazovni proces u OŠ „Stari Ilijaš“.  

Share.

Comments are closed.