Realizacijom 700 000 KM vrijednog  projekta izgradnje Fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Hašim Spahić“  riješio se višegodišnji problem odvijanja nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja, a ta savremena dvorana otvorena je i poklonjena danas za Dan državnosti BiH učenicima i nastavnicima na korištenje.

-Meni je drago da je ovo jedan primjer kako se efikasno radi, prvo je u ovom objektu urađen projekat energetske efikasnosti, zatim izgradnja ove sale koja će vrijednim učenicima ove škole i nastavnicima dati odlične uslove za rad. Uz jednu dobru koordinaciju Općine Ilijaš, direktora škole i Vlade KS i uz  realno sagledavanje mogućnosti ovo su vrijedni projekti koji se mogu realizirati i naravno planirati neki novi, kazao je premije Vlade KS Adem Zolj.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević kazao je da je ovo divan poklon učenicima za Dan državnosti BiH.

-Posebno je drago da svi projekti iz oblasti obrazovanja teku po predviđenoj dinamici i područna škola u Bioči je završena i uskoro ćemo planirati i tu svečanost. Ja želim da se zahvalim premijeru KS Ademu Zolju i ministru finansija Jasminu Halebiću, načelniku Fazliću, direktoru ove škole, roditeljima i nastavnicima i svima koji su doprinijeli na bilo koji način da danas imamo jedan ovakav objekat, jednu ovakvu reprezentativnu fiskulturnu salu, naveo je Dević.

Zahvalnost  svima za podršku ovom vrijednom projektu izrazio je  i direktor OŠ „Hašim Spahić“ Mirsad Kustura.

U posljednje dvije godine u  ovaj objekat uloženo je više od milion i po KM novca Vlade KS i Općine Ilijaš i ova škola je tako učinjena veoma funkcionalnom. Tako da danas djeci, omladini, sportistima, rekreativcima, svim građanima Ilijaša poklanjamo ovu Fiskulturnu salu u našoj školi, kazao je Kustura.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazao je da su najljepši oni projekti  vezani za obrazovanje, za bolje uslove rada i školovanja djeci i nastavnom osoblju.

Firma „M Design“ d.o.o Sarajevo radila je idejni i glavni projekat Fiskulturne sale, Općina Ilijaš provela je proceduru javne nabavke – otvoreni postupak, firma „Fazum gradnja“ izvođač je radova, a nadzor nad izvođenjem radova vršio je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Želim čestitati svim učesnicima na uspješnoj realizaciji, jer je ovo rezultat efikasnog rada. Projekat je počeo prije deset mjeseci i u tom vremenu urađene su i sve neophodne pripreme i uveden izvođač radova i zaista mi je drago da ovim poklonom djeci možemo čestitati Dan državnosti BiH,

Recitalima, literarnim sastavima, nastupima ritmičke, plesne, folklorne i drugih sekcija  učenici i nastavnici Osnovne škole „Hašim Spahić“  oblježili su dvije svečanosti- Dan državnosti domovine i otvorenje dugoočekivane Fiskulturne sale koju će, osim njih, koristiti i brojne buduće generacije.

Share.

Comments are closed.