Odgajateljice i 25 mališana iz JU “Djeca Sarajeva” vrtić “Ilijaš” posjetili su Općinu Ilijaš povodom Dana nezavisnosti BiH i Dana reintegracije općine Ilijaš.

Prijem djece upriličen je u kabinetu općinskog načelnika, gdje su ih dočekali načelnik Akif Fazlić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović i stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Enisa Mešetović.

Kao znak sjećanja na njihov dolazak mališani su načelniku uručili poklon i čestitku, koje su sami izradili.

“U ime JU “Djeca Sarajeva” i ilijaškog vrtića želim se zahvaliti načelniku Općine Ilijaš i svim uposlenicima na dugogodišnjoj brizi za naš objekat, te na tome što imaju sluha o značaju predškolskog odgoja i obrazovanja. Djeca su budućnost i temelj ovog društva i upravo zbog toga mi svake godine u povodu Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH želimo da ih upoznamo i uključimo u društvena zbivanja”, kazala je Sanja Fejzić, odgajateljica u vrtiću “Ilijaš”.

Vrtić “Ilijaš” broji 66 upisane djece u cjelovitom programu, te dvije grupe u obaveznom programu koje broje 37 djece i u narednom periodu se nadaju povećanju kapaciteta. Operativnim planom općinskog načelnika i službi Općine Ilijaš za 2020. godine planiran je projekat sanacije sprata ovog vrtića.

“Ovo je zaista lijepa tradicija i mislim da je ova posjeta za mališane posebna impresija, jer dožive nešto novo u odnosu na svakodnevni rad u vrtiću. Zadovoljstvo i sreća je vidjeti raspoloženu i sretnu djecu. Naša profesionalana odgovornost i obaveza je da se podržava rad ove ustanove. Općina Ilijaš kroz svoj budžet i programe nastoji stvoriti najbolje uslove u vrtiću. Ove godine je planirano da se investira oko 80.000 KM u proširenje kapaciteta vrtića i time će se doprinijeti da nemamo liste čekanja”, rekao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Kao poklon ilijaškim mališanima za Dan općine Ilijaš u petak, 28. februara, na Trgu Alije Izetbegovića sa početkom u 13 sati planiran je zabavni program sa animatorima i maskotama.

Share.

Comments are closed.