222U prostorijama SŠC „Nedžad Ibrišimović „ Ilijaš će ove subote (05.12.2015.godine )biti održan prvi „Zimski bazar“.
Bazar će biti realizovan  u organizaciji i koordinaciji sekcije „Liga trezvenosti i Prva pomoć“sa mentorima prof. Senidom Pušinom i prof.dr .Enisom Mešanović –Selimović , te uz pomoć profesora i prijatelja škole . U programu Radio Ilijaša smo ugostili učenike : Merimu Neretljak , Amilu Abdukić , Hamzu Mehmedagića , Belmu Bajrić i Mersihu Imamović sa prof .dr .Enisom Mešanović koji učestvuju u realizaciji pomenutog projekta .
„ Zimski bazar se izrodio kao potreba mladih za volonterizmom , imali smo sreću da okupimo vrijedne mlade ljude i da ih uključimo u ovaj humanitarni projekat . Prodajom materijanih dobara će se obezbijediti sredstva , koja će biti utrošena u svrhu kupovine paketića za djecu oboljelu od karcinoma , kupovinu proizvoda za skrbnike SOS-Dječijeg sela te kupovinu pidžamica za djecu Psihijatrijske klinike KCUS“-kazala je prof .dr Mešanović-Selimović .
U okviru Zimskog bazara svi prisutni će moći posjetiti :Zimsku kantinu ,odjel za prodaju nakita ,Heena body art i odjel za prodaju odjeće , dakle bit će mnogo zabave , kreativnosti i interesantnih sadržaja .
Pozivamo sve građane da posjete Zimski bazar i pokažu svoju humanost , donirati možete dobro očuvanu odjeću , gotova slana i slatka jela , konzerviranu hranu kao i zimnicu .
„Niste živjeli sve dok ne učinite nešto za nekoga ko vam se nikada neće moći odužiti „

Share.

Comments are closed.