U kabinetu Općinskog načenika danas je upriličeno potpisivanje ugovora o rehabilitaciji i rekonstrukciji lokalnog puta M18-OŠ Srednje-Lepa Luka u vrijednosti od 395.000,00 KM, kojeg su potpisali načelnik Akif Fazlić i predstavnik izvođača.
Potpisivanju su prisustovali i Stručni saradnik za komunalnu infrastrukturu i građenje Emir Porča i predsjednik MZ Srednje Adis Karavdić.


Općinski načelnik Akif Fazlić je istakao da su konačno završene sve potrebne procedure, te da su se stvorili uslovi za današnje potpisivanje ovog ugovora i skoriji početak radova.Objektivno je očekivati da će izvođač početi sa radovima sredinom iduće sedmice.

“U ime stanovnika MZ Srednje izrazio bih veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog veoma važnog ugovora za našu zajednicu. Ovo je veliki dan za MZ Srednje i Općinu Ilijaš, jer se započinje vrlo važan infrastrukturni projekat na području MZ Srednje.
Ja se nadam da bi već od iduće sedmice trebali početi sa radovima. Zahvalio bih se načelniku Akifu Fazliću i općinskoj službi na uloženom trudu da ovaj projekat što prije počnemo te isti privedemo kraju.” rekao je predsjednik MZ Srednje Adis Karavdić.

Izvođač radova je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš, a nadzor će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Share.

Comments are closed.