bilten1Ovih dana iz štampe je izašao novi broj Ilijaškog biltena u izdanju Javne ustanove „Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš“. Bilten obuhvata događaje juli-decembar 2015. godine a njegova realizacija ne bi bila moguća bez finansijske podrške Općine Ilijaš, menadžmenta KSC Ilijaš i novinara i volontera angažovanih na Radio Ilijašu.
– Danas je 29. januar, za mjesec dana bit će punih 20 godina od reintegracije općine Ilijaš u FBiH. Signal Radio Ilijaša čuo se iz Breze i tih ratnih godina, čak i tada uspjeli smo izdavati i bilten i informisati građane. Naša namjera sa ovim projektom bila je dodatno informisanje naših građana o mnogobrojnim godišnjicama, projektima, manifestacijama, kulturnim, sportskim i drugim dešavanjima. U 2014. godini započeli smo projekat, prvi broj je bio godišnjak za djecu i omladinu, a posljednja dva broja imali smo šestomjesečni bilten. Naša želja je bila da od 2017. godine dobijemo mjesečni Ilijaški bilten kako bi što bolje informisali stanovništvo o aktuelnim događajima. Nadamo se da ćemo imati razumijevanja i podršku bilo Općine Ilijaš ili privrednika i nastaviti sa projektom. Ono što je napisano i fotografisano ostaje zabilježeno,a sve ostalo nestaje, kazao je direktor ustanove Benis Fazlić, prilikom promocije Ilijaškog biltena u jutarnjem programu Radio Ilijaša.bilten4
U ovom broju Ilijaškog biltena možete pročitati intervju sa načelnikom Općine Ilijaš, informacije o mnogobrojnim realiziranim projektima, obilježenim godišnjicama, privredi, a tu su i zanimljive reportaže o ljudima i mjestima , vijesti iz kulture, sporta, vjerskog života, najvažnije odluke sa sjednica Općinskog vijeća Ilijaš itd. Tiraž iznosi 400 primjeraka, tehnički urednik i štampa: Grafika NIN Ilijaš.
Redakciju su sačinjavali novinari Radio Ilijaša, koje su uz novinarski, reporterski, voditeljski, montažerski angažman i svakodnevni rad u programu Radio Ilijaša, uspjeli izdvojiti svoje vrijeme i trud i učiniti ovaj Bilten, kao i sve prethodne, informativno i sadržajno bogatim.
Ilijaški bilten je na svojim počecima, dijeli se besplatno, razumljive su greške, jer ko ne radi ne može ni pogriješti. Ipak se nadamo da ćemo imati priliku i finasijsku podršku da s vremenom postajemo bolji i da jedinom printanom mediju na području općine Ilijaš pružimo priliku da ponudi najbolje kada su u pitanju priče, tehničko uređenje i fotografije.
Bilten će u pdf. formatu od danas biti dostupan i na web stranici Radio Ilijaša www.radioilijas.ba.

 

Share.

Comments are closed.